depaladijn

Rouwboeket bestellen

Rouwboeket bestellen

Emotie en verdriet kenmerken de periode rondom het overlijden van een dierbare en diens uitvaart. Als nabestaande komt er in een korte tijd veel op je af. Vaak moet je snel keuzes maken voor de uitvaart, terwijl in deze periode het gemis overheerst en je daarmee al genoeg aan je hoofd hebt. Dit begrijpen wij. Om jou te verlichten en een deel van de last van je schouders te nemen, luisteren we graag naar je verhaal en vertalen we dit in een prachtig, persoonlijk rouwstuk, dat echt bij je dierbare past.

Rouwboeket

Het vertalen van jouw verhaal in een rouwstuk of rouwboeket

De Paladijn hecht veel waarde aan het ontzorgen van hun klanten als het gaat om rouwstukken en -boeketten. De tijd nemen om goed naar de verhalen van klanten te luisteren en deze daarna door te vertalen in een bloemwerk is dan ook erg belangrijk volgens Alarda. Het is voor de nabestaanden een stukje rouwverwerking: “Het kiezen van een rouwstuk of -boeket is niet oppervlakkig. Er zit veel emotie in. Als bloemist krijg je met veel verschillende mensen en verhalen te maken, die je inspireren, maar je ook persoonlijk raken. Ik vind het erg mooi en dankbaar dat ik dit werk mag doen en daarmee een bijdrage mag leveren aan een mooi afscheid van iemand. Het is toch een van de laatste dingen die je voor een persoon mag doen en dat heeft iets heel waardigs”.

Alarda, eigenaresse van de Paladijn, vertelt: “Bij de Paladijn hadden we een vaste klant die altijd bloemstukjes maakte met haar schoondochter. De bloemen haalde ze altijd bij ons in de winkel. Toen deze mevrouw overleed, heeft haar schoondochter gevraagd of ze mocht helpen met het rouwstuk. Zo konden we samen nogmaals een bloemstuk maken, met haar schoonmoeder in gedachten. Net zoals ze dat altijd deden.”

Zowel het proces als het bloemwerk kunnen we zo persoonlijk maken als jij zelf wilt.

Wat een ontzettend lieve en creatieve mensen bij de Paladijn! Wat je hoopt bij een bloemist krijg je hier dubbel en dwars. Échte behulpzaamheid, aandacht en dan ook nog eens hun vak verstaan. Bedankt voor alles.
Hennie Baron

De Paladijn

Wil je meer weten over de prachtige collectie Des Pots vazen? 

Neem contact met ons op of kom langs in de winkel om de uitgebreide collectie te bekijken.

Persoonlijk

Iedereen is uniek. Vertel ons jouw verhaal en wij nemen deze mee in jouw bloemstuk. Onze bloemisten maken ook stukken op maat.

Ontzorging

Bestel je bloemstukken op tijd. Wij bezorgen in overleg jouw rouwboeket of rouw bloemstukken.

versgarantie

Onze bloemisten werken uitsluitend met dagverse bloemen en bladgroen. Wij garanderen dan ook versheid van de bloemen.

De rol van bloemen tijdens een uitvaart

Voor sommige mensen lijkt een afscheidsbloemwerk of rouwboeket misschien een bijzaak wat je moet regelen, terwijl bloemen juist een grote rol spelen tijdens een uitvaart. Bloemen verzachten en kunnen warmte en kleur toevoegen aan de uitvaart.
“Verdriet hoeft niet lelijk te zijn” zegt Alarda. “Als je een prachtig leven hebt gehad en mooie herinneringen hebt gemaakt, kan dit op een mooie manier uitgedrukt worden in een afscheidsbloemwerk die de warmte van deze herinneringen naar boven haalt”.

De warme uitstraling die bloemen kunnen uitdragen is een van de redenen dat de Paladijn veel werkt met kleur in rouwstukken. Niet alleen hebben kleuren specifieke betekenissen, ook verschillende soorten bloemen dragen betekenissen met zich mee. In het algemeen, maar ook op persoonlijk vlak. Zo heeft iedereen vaak wel een lievelingskleur, een favoriete bloem, of ben je erg gesteld op de bloemen en planten die bij je in de tuin groeien. De persoonlijke voorkeuren van de overledene worden in de rouwboeketten en rouwstukken van de Paladijn dan ook geëerd door deze hierin te verwerken.

“Zo hebben we een keer een afscheidsbloemwerk gemaakt voor een overleden meneer, die verzot was op het strand en zelf miniatuur strandhuisjes maakte. Het bloemstuk op zijn kist hebben we opgebouwd als strand en een van zijn zelfgemaakte strandhuisjes hierin verwerkt” vertelt Alarda.

Rouwboeket

Rouwstuk of rouwboeket?

De relatie die je met een overleden dierbare hebt kan ook verschillen. Voor deze verschillende relaties zijn verschillende keuzes te maken in bloemstukken of boeketten.

Een rouwstuk, op deze pagina ook wel afscheidsbloemwerk genoemd, is een samenstelling van verschillende bloemen en planten, opgebouwd vanuit een stuk steekschuim wat dient als waterreservoir, waardoor de bloemen langer mooi blijven. Het afscheidsbloemwerk wordt vaak door de familie van de overledene gekozen en komt meestal als eerste op de kist te liggen.

Om de kist heen liggen rouwboeketten. Dit zijn met de hand bij elkaar gebonden bloemwerken met een platte achterkant. Deze boeketten hebben meestal geen watertoevoer omdat deze afgeknipt zijn, wat de levensduur van de rouwboeketten korter maakt.

Bloemen op een natuurbegraafplaats

Wanneer een overledene op een natuurbegraafplaats te ruste wordt gelegd, worden de bloemstukken en boeketten hierop aangepast. Op een natuurbegraafplaats zijn de materialen die niet ‘natuurlijk’ kunnen oplossen namelijk niet toegestaan. Denk aan steekschuim, lint en ijzerdraad. De Paladijn is mede vanuit hun duurzaamheidsgedachte ook gespecialiseerd in het gebruik van duurzame en afbreekbare materialen. Het natuurlijke afscheidsbloemwerk zal zich op deze manier op de begraafplaats vermengen en een worden met de natuur.

De Paladijn

Wil je meer weten over de prachtige collectie Des Pots vazen? 

Neem contact met ons op of kom langs in de winkel om de uitgebreide collectie te bekijken.