depaladijn

Bruidsboeket

Voor je bruidsboeket en bruidswerk ga je naar De Paladijn. Wij geven je graag advies over kleuren, samenstelling en vorm van het boeket. We zien je graag bij ons in de winkel.

Misschien droom je er al van sinds je klein bent, ben je een enorme fan van het tv-programma ‘Say yes to the dress’, of gluur je bij elke juwelier toch stiekem even naar ‘dat ene deel’ van de etalage. Wij snappen het, je bruiloft is een ontzettend speciale dag en wanneer deze om de hoek komt kijken, wil je alles perfect geregeld hebben en mag een fantastisch bruidsboeket niet ontbreken.

Niet alleen het prachtige stel, de beeldschone jurk van de bruid en de adembenemende locatie stelen de show op vele trouwfoto’s. Er is nog iets wat altijd in beeld is: bloemen.

Bloemen voegen een mooi tintje toe aan de ceremonie en kunnen worden aangepast aan de jurk van de bruid, de jurken van de bruidsmeisjes of zelfs de inrichting van de locatie. Wij kunnen je helpen om met prachtige bruidsboeketten en trouwboeketten jouw speciale dag perfect te maken.

Trouwboeket

Bruidsboeket: jouw verhaal verwerkt in je trouwboeket

Een bruidsboeket speelt een grotere rol op je bruiloft dan je misschien in eerste instantie denkt. Het is een van de belangrijkste bloemstukken op je bruiloft. Bloemen zijn niet alleen een representatie van de sfeer, maar kunnen ook jullie persoonlijke verhaal vertellen.

“Een van onze klanten kreeg een tijd geleden de diagnose ALS. Hij wilde voordat zijn symptomen erger werden nog graag trouwen met zijn vriendin. Ze hebben elkaar gevonden door hun gedeelde passie: muziek. In het bruidsboeket hebben we dan ook rolletjes bladmuziek verwerkt en hun speciale connectie op deze manier doorvertaald in het boeket” vertelt Alarda, eigenaresse van de Paladijn.

Bloemen zijn erg persoonlijk en behalve dat ze mooi zijn, vertellen ze ook allemaal hun eigen verhaal. Zo is de roos vaak de meest gekozen bloem op een bruiloft omdat deze staat voor liefde, passie en hartstocht. Maar wist je dat de verschillende kleuren van rozen ook allemaal andere betekenissen geven aan de bloem?

Het maken van bruidsboeketten en andere bruiloft bloemstukken is een kunstvorm die, als het vakkundig wordt gedaan, een verbluffend statement kan maken op elke bruiloft. Je bruidsboeket wordt op basis van jouw verhaal zorgvuldig gekozen en weerspiegelt tegelijkertijd ook je persoonlijkheid en stijl. Naast dat het boeket natuurlijk perfect bij je jurk, je haar en het thema van je bruiloft past, zodat het totaalplaatje helemaal klopt. Bruidsboeketten kunnen worden aangepast met verschillende soorten bloemen, kleuren en texturen om een unieke look te creëren die opvalt op jouw speciale dag.

Hoe kies ik een bruidboeket?

Volgens de traditie brengt de bruidegom het bruidsboeket mee voor zijn bruid en overhandigt dit bij het ophalen bij haar ouderlijk huis. Vroeger was het dan ook de bruidegom die het boeket bekostigde. Houden jullie vast aan de traditie? Zorg er dan voor dat de bruidegom bijvoorbeeld een lapje stof van de bruidsjurk en een kleurenstaal ontvangt. Deze kan hij dan bij de bloemist tonen. Op deze manier stem je het bruidsboeket af op de jurk zonder dat de bruidegom deze vooraf te zien krijgt.

Tegenwoordig kiest de bruid ook steeds vaker zelf het bruidsboeket of geeft ze haar voorkeuren door. In dat geval is het samenstellen van het bruidsboeket uiteraard eenvoudiger. 

Onze bloemisten staan niet alleen klaar om jou te adviseren bij het kiezen van jouw bruidsboeket, maar helpen je ook graag verder met bijpassende bloemen voor de aankleding van de trouwlocatie en corsages. Zo kun je erop vertrouwen dat alle bloemen voor jouw bruiloft prachtig bij elkaar passen.

Bruidsboeket

Wanneer bestel je het bruidsboeket?

Je wilt natuurlijk zeker weten dat jouw bruidsboeket volledig aan jouw wensen voldoet. Bloemen zijn seizoensgebonden, dus het is belangrijk om op tijd te peilen wat de mogelijkheden zijn voor jouw bruidsboeket. Heb je jouw trouwjurk gekozen en de kleuren of het thema van je grote dag bepaald? Dan is het verstandig om daarna jouw bruidsboeket bij jouw bloemist te bestellen. 

Bestel het bruidsboeket minimaal 6 weken voor de bruiloft. Het kan voorkomen dat jouw favoriete bloemist niet de bloemen heeft die jij perse in jouw bruidsboeket wilt. Dan moet je op zoek naar een andere bloemist of moeten jouw lievelingsbloemen besteld worden. Kortom, ga zodra je weet wat voor bruidsboeket je wilt, naar de bloemist om jouw droomboeket samen te stellen.

Wat een ontzettend lieve en creatieve mensen bij de Paladijn! Wat je hoopt bij een bloemist krijg je hier dubbel en dwars. Échte behulpzaamheid, aandacht en dan ook nog eens hun vak verstaan. Bedankt voor alles.
Hennie Baron

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket is aanzienlijk prijziger dan een doorsnee bloemenarrangement. Dit is te wijten aan de verhoogde inspanning die nodig is om een oogstrelend boeket te creëren. Een bruidsboeket dient op passende wijze samengesteld te worden, zodat het gedurende de gehele dag zijn schoonheid behoudt. De kosten van een bruidsboeket worden beïnvloed door diverse elementen, zoals:

  • Bloemsoort: Sommige bloemen zijn voordeliger dan andere. Als je voor een bruidsboeket met rozen kiest, ben je over het algemeen minder geld kwijt dan voor een veldboeket. Tevens is het afhankelijk van het seizoen. In mei zijn pioenrozen volop verkrijgbaar. Indien je deze graag in je bruidsboeket wilt, is het voordeliger om ook in mei te trouwen.
  • Boeketvorm: Eerder hebben we de diverse vormen van bruidsboeketten besproken. De biedermeier- en veldboeketvorm zijn doorgaans eenvoudiger te vervaardigen dan een druppel-, waterval- of composietboeket. Dit heeft invloed op de prijs.
  • Boeketgrootte: Hoe groter het boeket, des te meer bloemen er vereist zijn. Dit is eveneens zichtbaar in de prijs. Afhankelijk van de gekozen bloemensoort bepaalt dit ook de uiteindelijke kosten van het boeket.

Een bescheiden bruidsboeket is verkrijgbaar vanaf enkele tientallen euro’s. Een trouwboeket begint bij ons vanaf 75,- euro. Heb je een bepaald budget in gedachten? Overleg dit dan met ons; wij denken graag met je mee.

De Paladijn

Wil jij die perfecte dag hebben met een mooi bruidsboeket? 

Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.

Persoonlijk

Iedereen is uniek. Vertel ons jouw verhaal en wij nemen deze mee in jouw bloemstuk. Onze bloemisten maken ook stukken op maat.

Bezorging

Bestel je bloemstukken op tijd. Wij bezorgen in overleg jouw trouwboeket, corsages of trouw bloemstukken.

Versgarantie

Onze bloemisten werken uitsluitend met dagverse bloemen en bladgroen. Wij garanderen dan ook versheid van de bloemen tot na je trouwdag.

Trouwboeketten: handgebonden of draadgebonden

Ook de vorm van een trouwboeket of de manier waarop de trouwboeketten gebonden zijn kunnen verschillen van uitstraling en betekenis. Zo kunnen de bloemen handgebonden of draadgebonden zijn.

Bij een handgebonden trouwboeket heb je alle stelen als bos in je hand, net als bij een gewone bos bloemen, maar dan erg compact bij elkaar gemaakt.

Bloemen die draadgebonden zijn, zijn allemaal apart op een ijzerdraadje gezet, zodat de bloemen gemodelleerd kunnen worden. De ijzerdraadjes aan het einde worden een voor een aan elkaar gebonden zodat er een rond en vol bruidsboeket ontstaat. Het handvat is in dit geval dus niet de stelen van de bloemen, maar de bij elkaar gebonden ijzerdraadjes, die zo zijn afgewerkt dat het fijn is om vast te houden.

Bruidsboeketten
Een trouwboeket met een uniek verhaal

Corsage bruiloft: een passende corsage van bloemen

Het bruidsboeket is niet het enige accessoire op je bruiloft waarin bloemen de hoofdrol spelen. Ook bloemen corsages kunnen een prachtige toevoeging zijn.

Bloemen corsages hebben een lange geschiedenis en worden al duizenden jaren gebruikt. Ze zijn afkomstig uit de oude Griekse en Romeinse cultuur, waar bloemen en bloemstukken werden gebruikt om te eren en te vereren. Bloemen werden ook gebruikt om boodschappen en emoties over te brengen, en het dragen van bloemcorsages was een populaire manier om deze boodschappen op een feestelijke manier te versterken.

Met de opkomst van het Victoriaanse tijdperk werden bloemen corsages nog populairder en werden ze beschouwd als een belangrijk onderdeel van formele kleding. Ze werden vaak gebruikt om de sociale status en de persoonlijke stijl van de drager te versterken.

Tot op de dag van vandaag blijven bloemcorsages een populaire manier om feestelijke en formele gelegenheden op te fleuren en zijn ze dus ook perfect voor bruiloften!

Je kunt verschillende corsages laten maken bij de paladijn:

  • corsage man
  • corsage vrouw
  • gastencorsages
  • polscorsages
  • kindcorsages
  • haarcorsages


Natuurlijk allemaal bijpassend bij het thema of misschien wel het bruidsboeket van je bruiloft.

Corsage bloemen
Mooie polscorsage

Bruidsboeket veldbloemen

Gaan jullie voor een bohemian sfeer op jullie bruiloft? Dan past een bruidsboeket veldbloemen van wilde bloemen perfect bij deze stijl. Het geeft namelijk een natuurlijke uitstraling die minder gepolijst is dan een traditioneel bruidsboeket. 

Een veldboeket wordt samengesteld met bloemen die op dat moment in het seizoen zijn, wat niet alleen beter is voor het milieu maar ook zorgt voor een lokale touch. Deze bloemen hebben immers geen lange reis afgelegd voordat ze in jouw bruidsboeket belanden. Een ander groot voordeel is dat een veldboeket vaak een stuk goedkoper is dan een traditioneel bruidsboeket. Kies daarom voor zo’n prachtig veldboeket om jullie bruiloft compleet te maken!

Bruidsboeket veldbloemen
Bruidsboeket veldbloemen

De mooiste decoratie op je trouwlocatie bestel je bij de Paladijn

Ook op trouwlocaties zijn bloemen eigenlijk onmisbaar in het perfecte plaatje. Trouw je in een tuin of park? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trouwprieeltje of rozenboog waaronder de ceremonie wordt voltrokken. Of trouw je in het stadhuis? Dan kan een prachtig groot boeket in de stijl van je bruidsboeket de tekentafel opfleuren.

Voor elke ruimte en moment van de dag zijn er wel mogelijkheden. Zo kunnen voor de ceremonie bloemen als stoelversiering aan de stoelen worden geknoopt, kunnen er voor het diner mooie centerpieces of bloemenkransen midden op de tafels komen te staan en kun je zelfs je bruidstaart met bloemen laten versieren.

Trouwboeket bestellen?

Neem contact met ons op of kom langs in de winkel om de uitgebreide collectie te bekijken.

Trouw boeket bestellen?

Wij kunnen je helpen om met prachtige bruidsboeketten en trouwboeketten jouw speciale dag perfect te maken.